Tájékoztatunk, hogy a honlapunkon a felhasználói élményed fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmazunk. A www.pongor-uzleti-konyvek.hu oldal használatával a tájékoztatásunkat tudomásul veszed, minden részletet megismerhetsz az adatvédelmi tájékoztatónkban. Rendben!
Termékek Menü

Tervre márpedig szükség van. Tökéletesre.

Tervre márpedig szükség van. Tökéletesre.

Milyen előnyökkel jár, ha elolvasod ezt a könyvet? Leginkább abban segít, hogy másképpen tekints a vállalkozásodra. A sikertényezők mellett olyan „titkos fegyverek” is szerepelnek, amik a valós életben szerzett tapasztalatokon, sikereken alapulnak, így bátran belevetheted magad a Tökéletes Marketingterv gyakorlati alkalmazásába, megvalósításába.

Dan S. Kennedy nem a levegőbe beszél, ha a marketingről van szó. Nemcsak a saját bizniszét építette fel, de rengeteg vállalkozónak segített létrehozni a marketing rendszerét, fellendíteni az üzletét.

Dan gyakorlatias módon fogalmazza meg, mi is az a marketing:

„A megfelelő üzenet eljuttatása a megfelelő embereknek a megfelelő csatornákon keresztül és a megfelelő módszerekkel – hatásosan, hatékonyan, nyereségesen”.

A könyv nemcsak kérdésekre ad választ, hanem kérdéseket tesz fel, annak érdekében, hogy lásd hol tartasz a saját marketingedben. Ilyeneket, mint:

  1. A te marketinged a lehető legerősebb, legmeggyőzőbb, leglenyűgözőbb üzenetekre épül?
  2. Meghatároztad pontosan, hogy kinek szól az üzeneted, és hogy milyen módon tudod azt eléjük tárni?
  3. Bölcs módon költesz az üzeneted közvetítésére leginkább alkalmas csatornában?
  4. Hatásos és hatékony is vagy?
  5. Pontosan méred minden egyes marketing befektetésed valós, nettó megtérülését?

Függetlenül attól, hogy alacsony költségvetéssel rendelkező kisvállalkozásod van, vagy egy nagy céget vezetsz, ha a kérdésekre nem tudsz megnyugtató választ adni, akkor érdemes áttanulmányoznod ezt a könyvet.

Az ebben található sikertényezők segítenek kidolgozni a terméked vagy szolgáltatásod számára leghatásosabb üzeneteket, kiválasztani a legmegfelelőbb csatornákat és eljuttatni ezeket a legértékesebb piacaidra.

A te feladatod, ezekből a sikertényezőkből összeállítani a saját, egyedi tervedet, amely előre viszi a vállalkozásodat. Enélkül olyan, mintha töltények nélkül indulnál vadászatra.

 

Mik ezek a sikertényezők?

Például, „a megfelelő üzenet”.

Manapság, amikor mindenfelől ajánlatokkal bombáznak bennünket, ebben a „reklámzajban” valami igazán különleges üzenetet, küldetést kell megfogalmaznod, hogy bárki is felkapja fejét. Valljuk be, ez a feladat egyre nehezebb. Olyan, mintha egy zsúfolt autópályán kellene előzgetni az autókat.

Ám van egy ritkábban választott út, amikor a magad által kidolgozott, védett értékesítési környezetben dolgozol.

Dan javaslatára vizsgáld csak meg a konkurenciád. Nyisd ki a weboldalát és kezd el kiírni az összes ígéretét, előnyt, hátrányt, stb. Keresd a következőt, és ott csináld meg ugyanezt. Ha valami ismétlődik tegyél strigulát, ha új jelenik meg, vedd fel a listára. Tudod miért jó ez a gyakorlat? Rájössz, hogy mindenki ugyanazt mondja. Ezek az üzenetek kevésbé célzottak, mindenkihez szólnak, tehát nem szólnak senkihez. Bármennyire is úgy tűnik, hogy így kell csinálni, mert mindenki így csinálja, itt van az a pont, ahol te jössz.

A cél, egy olyan üzenet kidolgozása, amely pozitív, vonzó és lenyűgöző módon különböztet meg az összes versenytársadtól, ami maga az „Egyedi Értékesítési Ajánlat”. Ezen keresztül pozícionálod magad a piacon a konkurenciával szemben.

 

Példák sokasága mutatja be, mit lehet elérni egy jó üzenettel, hogyan lehetsz a megfelelő helyen és a megfelelő időben.

De ez csak egy volt a 11 sikertényezőből, nem beszéltünk még arról, hogyan kelts érdeklődést a terméked vagy szolgáltatásod iránt, mik a legfőbb bűnök a marketingben, hogyan célozz pontosan, és mi az a mindent elsöprő bizonyíték.

Érdekfeszítő, gyakorlatias, hiteles és felettébb szórakoztató.

Dolgozd fel, valósítsd meg és ne hagyd, hogy veled szórakozzanak.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog