Tájékoztatunk, hogy a honlapunkon a felhasználói élményed fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmazunk. A www.pongor-uzleti-konyvek.hu oldal használatával a tájékoztatásunkat tudomásul veszed, minden részletet megismerhetsz az adatvédelmi tájékoztatónkban. Rendben!
Termékek Menü

Pongor Vállalkozói Tippek - 20. szám

   
Íme, a mai Pongor Vállalkozói Tippem

 

 

Miért vagy hálás 2013-ban?​​

 

Két fajta embert ismerek. Az egyik mosolyog és elégedett az életével, a másik állandóan bosszús, morcos, zsörtölődő és elégedetlen mindennel.

Mit csinálnak másként a mosolygós és elégedett emberek? - tettem fel magamnak a kérdést. Számtalan választ adtam meg magamnak, de egy sem volt, amely igaz lett volna mindegyikre. Mígnem egy Los Angeles-i 2,5 napos intenzív szemináriumon Bob Proctor rávilágított ezen emberek közös titkára:

"Hálásak mindazért, amilyük van és gyakorolják a hálaadást minden nap!"

 

Huú, ez először nekem nagyon „vudu” és vallásos volt...

A Drága Mester látván az ellenérzésemet csak annyit mondott:

"Csináld 30 napon keresztül a következő gyakorlatot és majd utána alakítsd ki a véleményed!"

 

Kiosztott egy A5-ös lapot, rajta középen "Hálalap" és csak annyit kért, hogy minden nap reggel a felkelés után írjak össze 10 db olyan dolgot, eseményt, személyt, ami engem a hálával tölt el.

Mint jó tanítvány, nem kérdőjeleztem meg a feladatot, hanem még ott a szeminériumon elkezdtem végrehajtani a feladatot.

Először is az okozott nehézséget, hogy mit értsek hála alatt! Ezt a szót ismertem már korábban is, akár még használtam is öntudatlanul.

Majd aztán az volt a nehézség, hogy miért legyek hálás!

 • hogy valaki megcsinált nekem valamit... - ez természetes mondtam rá. Ez a dolga!
 • hogy valaki tett nekem egy szívességet... - ez már veszélyesebb. Le vagyok kötelezve!
 • Ha valami nem úgy sikerült, ahogy elterveztem, akkor frusztrált voltam. Ezért nem tudok hálás lenni.

 

Mikor megosztottam ezeket a gondolataimat Bob Proctor-ral, csak mosolygott és annyit mondott:

"Minden, ami történik veled, azért történik, hogy fejlesszen Téged, hogy jobbá tegyen az utadon, hogy küldetésed megvalósítsd! Ha akarod, mindezekben meg tudod találni azokat a tanításokat, örömöket, amelyekért hálás tudsz lenni. De csak akkor ha nyitott szemmel és élmével jársz!"

 

És ekkor megértettem valamit. Már azért hálás vagyok Őneki, hogy ezt a gondolatot megosztotta velem..., és abban a pillanatban elkezdtem az életem történéseire más szemmel nézni. Elkezdtek ömleni belőlem gondolatok, amelyekért mind-mind hálás vagyok. Őszintén és megköszönvén...

 1. hálás vagyok azért, hogy Bob Proctor-tól tanulhatok itt Los Angeles-ben
 2. hálás vagyok, hogy megtanultam olyan szinten angolul, hogy közvetlenül értem őt és tanításait
 3. hálás vagyok azért, hogy itt Los Angeles-ben süt a nap, amíg Budapesten esik az eső
 4. hálás vagyok azért a mosolyért, amit ma reggel a recepciónál kaptam
 5. hálás vagyok a takarítószemélyzetnek, akik rendben tartják a hotel szobámat
 6. hálás vagyok a British Airways személyzetének, hogy épségben elhoztak ide és haza is fognak vinni
 7. hálás vagyok, hogy három a csodás gyermekem egészséges
 8. hálás vagyok, hogy egy fantasztikus hölgy az életem párja, akire hosszú évekem át vártam
 9. hálás vagyok a szüleimnek, hogy a legjobbat adták, amit tudtak
 10. hálás vagyok a munkatársaimnak, hogy amíg én itt tanulok, addig ők biztosítják a hátteret az irodában Budapesten

Ahogy leírtam az utolsót, egy óriási nyugalom szállt meg és mosolyogtam. Ahogy körbe néztem a teremben, körülöttem a résztvevők becsokott szemmel ültek, és MOSOLYOGTAK... és érezhető volt, hogy nagyon magas hullámhosszon rezeg együtt a társaság.

 

Azóta a nap óta szinte miden nap felkelés után összeírom azt a 10 dolgot, eseményt és személyt, amiknek/akiknek hálás vagyok. Bevezettem ezt a gyakorlatot a Célkitűző Edzőtábor és az Elit Coaching Programom tematikájába is. Alkalmazom és tanítom. És egyre másra írják nekem a coaching tanítványok, hogy mi minden változott meg az életükben, mennyivel többet mosolyognak és leginkább, mennyivel több és több dologért, eseményért és személynek tudnak újra és újra nap, mint nap hálát mondani.

Ahogy leírtam ezt az utolsó mondatot értettem meg Bob Proctor egy másik tanítását.

"Ha képes vagy hálát adni mindazért, amid már most van, egyre többet fogsz bevonzani ezekből. Sőt mivel a háladás megemeli a rezgés szintedet, és így leszel képés azoknak dolgoknak, eseményeknek és személyeknek a hullámhosszára kerülni, amire vágysz! Ezért adj hálát nap mint nap!  "

 

Miért vagy hálás 2013-ban?

Itt az idő, hogy a következő évzáró gyakorlatot elvégezd. Akár már napi szinten gyakorolod a háladást, akár még csak most hallottál erről először.

Készen állsz?

 

Tehát a módszer a következő:

 1. Teremts magadnak min. 1-1,5 óra zavarás mentes környezetet! Se család, se mobil, se internet, senki és semmi csak magad.
 2. Vegyél elő A4-es fehér lapokat, színes tollakat és kihúzót! A Mindstorming módszert javasolom Neked. Ez abból áll, hogy az A4-es üres lapot álló formátumban elhelyezed az asztalodon (nekem egy fotelben ülve, térdemen egy nagy kemény fedelű dossziéval jobb ihletés jön…) és a lap tetejére felírod a következő kérdést:

Miért vagyok hálás 2013-ban?
 

 1. És elkezded kiírni magadból az idei, azaz 2013-as azon eseményeket, történéseket és személyeket, amelyek/akik fejlesztettek Téged!
 2. És meg sem állsz, míg a 20 darabot le nem írsz a papírra. Az első 5-7 még elég könnyen fog menni, a következő 10 már nehéz lesz, de az utolsó 2-3 lesz a legnehezebb.
 3. Kérlek, ne add fel, hidd el olyan fantasztikus élményben lesz részed, amiért megéri ez a kis elmetorna. Mi lesz a Mindstoring eredménye számodra? Büszkeség, önbizalom, hit magadban, tetterő és hihetetlenül elégedett leszel, melyet kérlek raktározz el magadban!
 4. Ha belejössz, akkor ne állj meg 20-nál! Hanem addig folytasd, amíg még jönnek az újabb és újabb szuper dolgok, eredméynek, amelyeket idén 2013-ban értél el!
 5. Légy BÜSZKE magadra! Ezek az események, dolgok és személyek fogják megadni Neked a következő 2014-es évedhez a hitet, önbizalmat és inspirációt, hogy Neked is még jobb, még több sikered legyen égy év múlva ilyenkor!

 

Hajrá, teremtsd meg magadnak ezt a 1-1,5 nyugodt órát! Hidd el megéri!

A Te üzleti sikereidért!

Attila

 

Ui: Jövő vasárnap a következő Pongor Vállalkozói Tippekben érkezik az utolsó évzáró gyakorlatom. Addig csináld meg a mait, hogy ennek energiájával tudd a következőt végrehajtani!

Uui: A hálás emberek mosolyogósak és elégedettek az életükkel! Íme a módszer, hogy Te is ilyen emberré változtasd magad!

Uuui: ha már belejöttél, akkor mostantól Te is csináld meg minden nap ezt a csodás gyakorlatot!​

  

 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: vallalkozoi_tippek pvt_archivum