Tájékoztatunk, hogy a honlapunkon a felhasználói élményed fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmazunk. A www.pongor-uzleti-konyvek.hu oldal használatával a tájékoztatásunkat tudomásul veszed, minden részletet megismerhetsz az adatvédelmi tájékoztatónkban. Rendben!
Termékek Menü

Pongor Vállalkozói Tippek - 15. szám

   
Íme, a mai Pongor Vállalkozói Tippem

 

Olvasd el az alábbi 5 egyszerű és gyors tippet, mellyel kialakíthatod az apró sikerszokásaid! A legegyszerűbb technikákban rejlik a titok! Kezd kicsiben, hogy a megalapozd a sikerre törő napi rutinjaid!

Nézzük, mit kell tenned, pár másodperces szokásokkal!

  1. Tedd le a villát!

Hajlamosak vagyunk rendszertelenül és habzsolva enni, miközben e-mailezünk, vagy közben megannyi más feladattal foglalkozunk. Szoktasd rá magad, hogy lassan egyél, és csak arra figyelj! Ha lassabban eszel, együtt kevesebbet is eszel, a szervezeted meghálálja!

 

  1. Készíts listát!

Rengeteg nehéz döntést kell meghoznod egy nap folyamán? Ha nagyon nem tudsz, választani írj egy, előnyök- hátrányok listát! Amint papírra veted a problémát, beindítod az elméd, ráhangolódsz és látni fogod a megoldást! Időt spórolsz, ha a problémáról megkéred, kollégáid véleményezzék és tegyenek javaslatot az üggyel kapcsolatban, ők hogyan döntenének!

 

  1. Birkózz meg vele!

Mindenkinek van egy projektje, ami óriásinak tűnik és néha megoldhatatlannak. Hajlamosak vagyunk az ilyen feladatokat halogatni, vagy túl sokáig várni a megvalósítással. Vegyél erőt magadon és bontsd le kisebb részfeladatokra. Amint látod, hogy melyik lépés mi után következik, emészthető és könnyen elvégezhető

Részfeladatokkal találjuk magunkat szemben. Ezeket a lépéseket írd fel egy papírra és tegyél mellé egy határidőt is! Meg fogsz lepődni, milyen öröm és nyugalom lesz úrrá rajtad, amikor sorban pipák kerülnek a feladatok mellé.

 

  1. Automatizáld a megtakarításaid!

Van megtakarításod? Egy szuper stratégia minden hónapban egy bizonyos % -ot félretenni a bevételedből. Ha nem vagy biztos magadban, keress fel egy pénzügyi szakértőt, aki felkutatja Neked a legjobb választást, és testre szabottan állíthatod be milyen gyakran, mennyit raksz félre. Ne félj attól, hogy ez plusz időd vesz el Tőled, hisz már online utalásokkal könnyedén automatizálhatod pénzügyeid!

 

  1. Frissítsd fel az eszedet!

Mindig tarts mentális szünetet, amikor az agyad aktivizálod! Ez lehet bármi amivel megmozgatod az elméd, egy vicces memória játéktól kezdve a képkirakóig bármi! Adj egy kis időt a gyermeki játékosságodnak is! 

 

Amennyiben további sikerszokásokra vágysz, ajánlom a figyelmedbe

Brian Tracy - Christina Tracy Stein
Csókold meg a békát!

című könyvét!

 
 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: vallalkozoi_tippek