Tájékoztatunk, hogy a honlapunkon a felhasználói élményed fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmazunk. A www.pongor-uzleti-konyvek.hu oldal használatával a tájékoztatásunkat tudomásul veszed, minden részletet megismerhetsz az adatvédelmi tájékoztatónkban. Rendben!
Termékek Menü

Pongor Vállalkozói Tippek - 10. szám

   
Íme, a mai Pongor Vállalkozói Tippem

 

1. Mindig hallgass az ösztöneidre!

Ha megtaláltad a fókuszt, mindig tartsd szem előtt és ne tedd félre, vagy napirendi ponton kívülre, mert a sok zavaró tényező, kételkedő, aggodalmaskodó el fog téríteni és vakvágányra juthatsz. A sikeremberek elhatározták, hogy pontosan azt csinálják, amit akarnak. Kövesd a vágyaidat, amiket célokká alakítottál! Ugye vannak az álmaidból már célokká alakított akcióterveid?

 

2. Legyél tisztában a céljaiddal!

Már sokat írtam a saját céljaidról és azok megvalósításáról. De mi a helyzet a céges célokkal? Az év végén, ahogy kézhez kapod az év végi zárást derül ki sokak előtt, mennyit is sikerült fejlődni vagy éppen visszafejlődni az elmúlt időben. Neked proaktívan kell nézned és kutatnod a mérhető adatokat, melyek közelednek vagy épp távolodnak az év elején kitűzött célokhoz. Mindig tartsd szem előtt Te és a kollégáid egyaránt! A fő célok, és a részletes negyedévre lebontott részcélok, melyeket számokkal tudsz ellenőrizni.

 

3. Vállalj kockázatot!

Ha megvan a tiszta jövőképed, melyeknek részei a céljaid természetesen, az igazi kockázat alacsony. Az általad érzékelt kockázat sokkal nagyobb, mely megtelíti az elmédet aggodalommal, kétséggel és ez halogatáshoz, visszalépéshez vezet. Ha látod, magad előtt mit akarsz elérni, hogy fogsz élni, kikre van szükséged, ne a hogyanra keresd a választ! A lehetőségek nem kopognak, be az ablakon Neked kell észrevenned őket és akár „kockázatot” vállalva megtenned a lépést! Tedd amit tenned kell, és várd ki az eredményt.

 

4. Helyezd az egód a megfelelő helyre!

Az egódnak ki kell lépnie a közvetlen döntéshozatalból. Ne értsd, félre az egónak köszönhetjük minden csodás alkotásunk és ez vezet minket előre. De ha csak ebből indulsz ki, nem veszed figyelembe a körülményeket, semmit nem fogsz igazán jól csinálni. Több hónapig tettem fel magamnak a kérdést: mi az a hasznos értékű szolgáltatás, melyet adhatok az embereknek? Így született meg a Pongor Publishing Üzleti Bestseller Kiadó. Nem magamra fókuszáltam, hogy mivel akarom a pénzt keresni, hanem hogy én miben tudom segíteni a hazai kis és középvállalkozók tanulását, önfejlesztését és vállalat fejlesztését!

 

Amennyiben többet akarsz, tudni a sikermechanizmusokról, ajánlom a figyelmedbe:
Maxwell Maltz: Pszichokibernetika
Sikermechanizmusunk működésének titka

című mélyen elgondolkodtató könyvet!

 

 
 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: vallalkozoi_tippek