Tájékoztatunk, hogy a honlapunkon a felhasználói élményed fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmazunk. A www.pongor-uzleti-konyvek.hu oldal használatával a tájékoztatásunkat tudomásul veszed, minden részletet megismerhetsz az adatvédelmi tájékoztatónkban. Rendben!
Termékek Menü

Pongor Vállalkozói Tippek - 7. szám

   
Íme, a mai Pongor Vállalkozói Tippem

 

Ismerd fel időben az árulkodó jeleket és válj igazi vezetővé! Teremts szuper légkört a munkatársaidnak és legyenek részesei egy kemény és szervezett csapatnak!

Mielőtt rátérnék mikre kell figyelned, megnyugtatlak, embereket vezetni és motiválni nem egyszerű dolog. Nekem sem ment mindig, egy jó adag önismeret és tapasztalat kell hozzá, de most már elmondhatom egy olyan fiatalos, lendületes csapattal dolgozhatok, melynek köszönhetően újra és újra óriásit növekszünk, évről évre.

És most nézzük, meg mire kell figyelned!

1. Konfliktusok kezelése

Hogy oldjátok meg a problémákat, nézeteltéréseket? Hogy kezeli a csapatod a konfliktusokat? Készek arra, hogy elmondják a saját álláspontjukat Neked, még akkor is, ha ellentétes a Tiéddel? Vagy mindenki bólogat és csinálja, amit kérsz? Mert akkor sürgősen változtatnod kell. A munkatársaid azért dolgoznak Neked, hogy használják a tudásukat. Te sem érthetsz mindenhez, és nem is kell. Be kell vonnod őket a döntésekbe, hisz valamilyen területen ők többet tudnak, jobban értenek hozzá. Ha felmerül egy probléma, kérj megoldási javaslatot, tervezetet és beszéljétek meg közösen! Így nem fojtják magukba, és orvosolni tudod az esetleges gondokat még mielőtt azok kiteljesednének.
 

2. Lojalitás

Nálam ez kulcskérdés. Minden csapattagom egyformán tisztelem és segítem, bármiről is van szó. Cserébe elvárom az elkötelezettséget és az őszinteséget. Bármikor a tűzbe tenném értük a kezem és ezt tudják is! Te megadod számukra a kellő biztonságot? Ha a csapatod érzi a törődést, elköteleződik irántad és a cég iránt is. Ezért nagyon fontos, hogy Te is mutasd ugyanazt a bánásmódot, amit elvársz! Nélkülük nem lennél most ott ahol vagy! Motiváld és jutalmazd őket, mindenkit a maga módján.
 

3. Felelősségvállalás

Nagyon fontos, hogy megfelelő hatáskörrel ruházd fel csapatod minden tagját. Érezzék, hogy nélküled is dönthetnek, és minden döntésért vállalják is a felelősséget. Ha egy projekten több ember is dolgozik, nevezz ki egy felelőst, aki koordinálja a folyamatokat. Hibázás esetén próbálj a pozitívumokra koncentrálni és javasolj módosításokat. Így elkerülheted, hogy félve vállaljon nagyobb felelősséget. Egy sikeres project után pedig jutalmazd meg őket. Apró figyelmesség egy közös ebéd, de mégis együtt ünneplitek a sikert, kiértékelhetitek legközelebb, hogy fogjátok még jobban csinálni.
 

4,5. Őszinteség és bizalom

Ez a kettő együtt jár! Légy őszinte a csapatoddal és legyen ápolt a kapcsolatotok. Törekedj arra, hogy őket is közel hozd egymáshoz, bízzanak a másikban. Igazán jó eszköz a csapatépítés! Szervezzetek közös programokat, ahol jobban megismerhetitek egymást. Ha új kolléga kerül a csapatba, jó alkalom a beilleszkedésre. A lényeg, hogy hallgasd meg őket, ha valamilyen személyes problémával fordulnak hozzád, és Tőled telhetően segíts! 

 

Amennyiben többet akarsz, tudni a munkahelyi csapat kezeléséről, ajánlom a figyelmedbe:
Ken Blanchard, Don Hutson és Ethan Willis:
Az egyperces vállalkozó
című könyvét!

 
 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: vallalkozoi_tippek