Tájékoztatunk, hogy a honlapunkon a felhasználói élményed fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmazunk. A www.pongor-uzleti-konyvek.hu oldal használatával a tájékoztatásunkat tudomásul veszed, minden részletet megismerhetsz az adatvédelmi tájékoztatónkban. Rendben!
Termékek Menü

Pongor Vállalkozói Tippek - 6. szám

   
Íme, a mai Pongor Vállalkozói Tippem

 

Ismerd fel az apró időpocsékoló tevékenységeidet és szoktasd át magad más, hasznosabb dolgokra. Vedd észre a lehetőségeket, mert fejlődni mindenben lehet, még az időgazdálkodásban is!

Nézd végig egy átlagos napod, mit mikor és mennyi ideig csinálsz? Hova tűnnek az elveszett perceid? Elbámészkodsz egy internetes oldalon, vagy teljesen máshol járnak a gondolataid és ezért szétcsúsznak a kezed közül a feladatok?

Hadd adjak egy kis segítséget. Mit csinálsz például, amikor utazol? Bámulsz ki az ablakon, alszol vagy zenét hallgatsz? Használd, ki ha nem Te vagy a sofőr és olvass! Mindig legyen nálad egy önfejlesztő könyv vagy magazin. Te ülsz a volán mögött? Semmi probléma, erre találták ki a hangos könyveket, információs anyagokat és hanganyagokat! Legyen több választásod is a kocsiban, hogy mindig tudj fejlődni! Ezzel a napi fél óra önfejlesztést már ki is pipálhatod!

Mivel töltöd az idődet, amikor a következő tárgyalásra vársz partnereddel? Lehet az ottani újságokat lapozgatni vagy üres tekintettel előre meredni, esetleg Facebookozni. Hasznosabban telne ez az idő, ha átolvasnád pl. a kérdezéstechnika 7,5 lenyűgöző sikerstratégiáit vagy az adott tárgyalásra mentálisan felkészülnél. De egy jó önfejlesztő vagy értékesítési könyv is megadhatja azt a nyugalmat, mellyel kizárt, hogy üzlet nélkül távozz!

Sok idődet viszi el az állandó keresgélés? Érdemes egyszer kitakarítani minden feleslegessé vált iratot és egy állandó rendet felállítani, nemcsak az íróasztalodon, irattárolóidban, de még az online felületen tartott dokumentumaidban is! Rengeteg időt lehet ezzel megspórolni, ha mindig tudod mit hova tettél! Legyen egy egységes mapparendszer, melynek ne legyen 4-nél több fő mappája. Ez a 4 főmappa függhet a céged tevékenységétől is, de a javaslatom a következő: Termékek, Csapat, Értékesítés, marketing és Cégműködés. Minden egyéb dolgot ebben a négy mappán belül el tudsz helyezni! Ha nem találd meg a saját cégedhez legjobban illőket!

Plusz egy tipp, ha a munkatársaiddal gyakran nézel közös adatbázist, dokumentumtárat akkor az legyen az első! Rengeteg időt spórolsz nemcsak magadnak, de a csapatod többi tagjának is!

Amennyiben többet akarsz, tudni az időgazdálkodásról, ajánlok a figyelmedbe két testvérkönyvet: Mike Song, Vicki Halsey, Tim Burress: Rázd le az email-rabigát! és a Törj ki a meeting-rabigából! című gyakorlati tippekkel ellátott üzleti mesét! 

 

Amennyiben többet akarsz, tudni az időgazdálkodásról, a figyelmedbe ajánlok két testvérkönyvet:
Mike Song, Vicki Halsey, Tim Burress:
Rázd le az email-rabigát! és a Törj ki a meeting-rabigából! című
gyakorlati tippekkel ellátott üzleti meséit!

 
 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: vallalkozoi_tippek