Tájékoztatunk, hogy a honlapunkon a felhasználói élményed fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmazunk. A www.pongor-uzleti-konyvek.hu oldal használatával a tájékoztatásunkat tudomásul veszed, minden részletet megismerhetsz az adatvédelmi tájékoztatónkban. Rendben!
Termékek Menü

Így találd meg a legjobb embert a munkatárs kiválasztás során!

Így találd meg a legjobb embert a munkatárs kiválasztás során!

A munkatárs kiválasztás sosem volt egyszerű feladat, cikkünk viszont megkönnyíti a dolgod: hogyan kerülheted el a leggyakoribb szarvashibákat, amiket az interjúztató elkövethet?

Ne szimpátia alapján dönts a munkatárs kiválasztásánál!

Mindenkivel megesett már, hogy valakit első ránézésre szimpatikusnak érzett. Aztán rengetegszer kiderült, hogy a szimpátia önmagában nem elég ahhoz, hogy az ember eredményeket is felmutasson. Néha még ahhoz sem elég, hogy a próbaidőt túléljük a jelentkezővel. Ezt úgy tudod a leghatékonyabban elkerülni, ha nem ítéled meg a könyvet a borítója alapján. A munkatárs kiválasztás során tilos első benyomás alapján ítélkezni, hiszen nem véletlen nem néhány másodpercesek az interjúk, hanem van, hogy egy óra hosszába is beletelnek. Előfordul, hogy az interjú végén egy teljesen más embert látsz a széken ülni, mint aki leült oda az interjú elején.  

 

Ne feltételezz semmit a munkatárs kiválasztás során!

Ha valamit információk hiányában feltételezünk, akkor az olyan, mintha két lépést kihagynánk, mielőtt következtetnénk. Az, hogy valaki buszsofőr volt, még nem biztos, hogy jól is vezet buszt. Annak is lehet oka, hogy már nem buszsofőr. Ne sajnáld a kérdéseket a jelentkezőktől, mert a kérdések szűrők. Lesz, aki átmegy a rostán, lesz, aki nem. Tegyél fel minél szakmaibb, minél kifejtendőbb kérdéseket, hogy meglásd, tényleg ott van-e a szükséges tudás! Így könnyen el tudod választani a feltételezést a valódi tényektől.

 

Ne várd azonnal a tökéletes jelöltet a munkatárs kiválasztás során!

Az elvárásoknak félelmetesen nehéz megfelelni, hát még ha azok magasan is vannak! Tegyél fel ugyan kérdéseket, de ne ess át a ló túloldalára: nem véletlen nem kérik számon a második osztályosoktól a deriválást. Ne a tökéletes jelöltet várd, hanem azt, akiből aztán ki tudod hozni a tökéletest. Úgy szűrd a jelentkezőket, hogy ki az, akihez a cég leginkább képes hozzáadni és ki az, aki a leginkább hozzá tud adni a céghez.

Ez pedig csak néhány a sok ezer tanács közül, amiket Munkatárs kiválasztás tematikájú könyveinkben olvashatsz. Itt érheted el őket!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog