Tájékoztatunk, hogy a honlapunkon a felhasználói élményed fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmazunk. A www.pongor-uzleti-konyvek.hu oldal használatával a tájékoztatásunkat tudomásul veszed, minden részletet megismerhetsz az adatvédelmi tájékoztatónkban. Rendben!
Termékek Menü

Gary Harpst: A kiválóság hat alapelve

Ár:
7.500 Ft (7.143 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt

A vállalat tartós kiválósága előtt álló akadályok legyőzésnél nem csak azt kell megtanulnunk, hogy több mindent csináljunk jól egyszerre, hanem mindezt más emberekkel kell véghezvinnünk.Ráadásul ha a cégünkben a tartós kiválóságra törekszünk, azt is tudni kell, minek köszönhetjük a jó eredményeket.Hogy segítsünk ebben, kifejlesztettük a Hat Alapelv Modellt.

NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-03-21

Ajándék

 

Leírás és Paraméterek

Golfoztak már valaha is? Akik igen, tudják, hogy a golflabda eltaláláshoz egy sor alapvető dolgot helyesen kell csinálni. Először is, ki kell választani a megfelelő ütőt az ütéshez; ezután pontosan kell célozni, a labdától jobbra állva, a cél felé nézve.
Ezután helyesen kell megfognunk az ütőt, és végezetül, megfelelően kell lendíteni az ütővel, a balkezet kinyújtva tartva hátralendítés közben. Ezután egy kiváló előrelendítésben tulajdonképp a csípőnk és a karunk juttatja a csuklónkat addig a pontig, ahol az ütő találkozik a labdával.

Akik próbálták, tudják, hogy nem könnyű, mert MINDEZT EGYSZERRE KELL hibátlanul elvégezni minden alkalommal, különben a labda nem oda megy, ahová szeretnénk (nekem elhihetik).

A vállalat tartós kiválósága előtt álló akadályok legyőzése még bonyolultabb. Mert nem csak azt kell megtanulnunk, hogy több mindent csináljunk jól egyszerre, hanem a golffal ellentétben mindezt más emberekkel kell véghezvinnünk, nem pedig egyedül.

Ráadásul ha a cégünkben a tartós kiválóságra törekszünk, nem elég jó eredményeket elérni, azt is tudni kell, minek köszönhetjük ezeket az eredményeket. Ez a tudás elengedhetetlen, hogy képesek legyünk reagálni azokra a könyörtelen változásokra, amikkel minden vállalatnak szembe kell néznie. Hogy segítsünk a szervezeteknek felmérni, mennyire fenntartható a jelenlegi teljesítményük, kifejlesztettük a SixDisciplines – Hat Alapelv Modellt.

Még a legjobban működő kis- és középvállalkozások is kezdetben kevéssé felelnek meg ennek a modellnek, mert sikerük gyakran egy maroknyi csodálatos ember hősiességén alapul. „Élmunkásokén”, akik maguktól is tudják, mit kell tenniük, de nem fejlesztettek ki azt a követhető modellt, amivel mások is hasonló eredményeket érhetnének el. Kis- és középvállalkozásoknál ez nem meglepő, mert a legtöbb induló cég néhány ember hősiessége révén éri el a kezdeti pozitív likviditást.

Ám ez a működési elv nem vezethet el minket a fenntartható kiválósághoz, mert vagy ezek a kulcsemberek hagyják el előbb-utóbb a céget (olykor váratlanul), vagy ami gyakoribb, a vállalat eléri azt a szintet, amikor teljesen kimeríti ezeknek az embereknek a munkabírását. Vagy kiégnek, vagy romlik a munkájuk minősége.
Másik, kevésbé nyilvánvaló kihívás, az Alapelvek közti összefüggés. Ezek mind összefüggésben vannak, és nem érhetünk el a kiváló szintre az egyik területen, ha a másikon nullán állunk. Így az egyik terület fejlődésének szinkronban kell lennie a többi fejlődésével.

A Six Disciplines Módszertan éppen ez: egy szinkronizált, szisztematikus megközelítés ahhoz, hogy felépítsük vállalkozásunkat a fenntartható kiválóság szintjére. Egyetlen összefüggő, lépésről-lépésre haladó folyamatban egyesíti mindazt, amiket korában különálló elvekként tanítottak – stratégiatervezés, minőség menedzsment, integrált tanulás, folyamatok automatizálása, teljesítmény menedzsment és eredményközpontú fejlesztés.

Az analógiát folytatva, ha golfozni tanul, kezdetben a lendítés egy-egy szakaszát tanulja meg. Aztán lassan, ahogy tökéletesíti az egyes szakaszokat, egyre jobban fog menni összefüggő ütésként is.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!