Tájékoztatunk, hogy a honlapunkon a felhasználói élményed fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmazunk. A www.pongor-uzleti-konyvek.hu oldal használatával a tájékoztatásunkat tudomásul veszed, minden részletet megismerhetsz az adatvédelmi tájékoztatónkban. Rendben!
Termékek Menü

Formáld magad vezetővé - Az üzleti könyvek segítenek!

Formáld magad vezetővé - Az üzleti könyvek segítenek!

Tudd meg a fontos tulajdonságokat!

Ahogy az ember lépked a ranglétrán, úgy egyre többfelé kell osztania a szabadidejét – és egyre kisebb cikkelyekben. A felelősség pedig egyre jobban terheli a vállát. Cikkünk sorra veszi azt az öt képességet, amelyeknek mindenképp birtokában kell lenned, ha épp készülsz vezetővé válni – és akkor is, ha már az vagy.

Hogy valaki előrébb jusson, és jó vállról indítható szakemberré váljon, elég néha egy új megközelítés, egy üzleti könyv, egy film, egy hosszú tusolás, ami alatt megfejthető a világ legtöbb filozófiai rejtélye. Mindezek közül persze az üzleti könyvek látnak el a legtöbb jó tanáccsal, épp ezért célszerű azokkal kezdeni. Jó vezető vagy, ha….

1.     Pozitív vagy

Van egy ilyen törvényszerűség: a pozitív emberek energikusabbak. Aki pozitív, hamarabb fókuszál a megoldásra, mint a problémára. Itt az első lecke: egy pozitív ember szemüvegén át nincs olyan, hogy probléma: megoldandó feladat van. A pozitivitás motiválja a leendő csapatod is.

2.     Rugalmas vagy

Itt teszünk egy kört: ha vezetővé válsz egyre több felelősség terheli a válladat. De nem szabad, hogy ez megtörjön. Sose légy merev! Lássuk be: az amúgy is a rugalmasság ellentéte. Ha például van egy jó ötleted, és a csapatból is van valakinek egy jó ötlete, akkor közösen összeboronálhatjátok a gondolataitokat és abból születhet egy harmadik, még jobb ötlet: egy üzleti könyv is így születik többek közt.

3.     Hatékony problémamegoldási módszereid vannak

Beleestünk a saját hibánkba: mondjuk inkább úgy, hogy hatékony feladatmegoldás. Ez az a pont, ahol az üzleti könyvek számos megoldást nyújthatnak: általában ezeket a könyveket olyanok írták, akik jónéhány ezer feladatot sikeresen megoldottak. Ha a megoldásra törekszel, attól még a probléma ugyanúgy fog létezni.

4.     Tanulni vágysz még akkor is, amikor valami miatt nem akarnál tanulni

Jó pap is holtig tanul. Ehhez pedig elengedhetetlenek az üzleti könyvek webshopunkról: rengeteg olyan tanáccsal, ötlettel találkozhatsz bennük, amelyekkel nemcsak Te, de az egész vállalkozásod is előrébb juthat. Ne feledd: nem azért leszel vezető, mert mindent tudsz. Azért leszel vezető, mert tisztában vagy a hibáiddal és tanulsz belőlük: mi is hibázunk. Az előző pontban problémának hívtuk a feladatot, holott előtte pont erre akartunk megtanítani. Tanulj ezekből az üzleti könyvekből.

5.     Következetes és empatikus vagy

Valaki attól jó vezető, hogy egyáltalán nem tekinti annak magát: a csapattal dolgozik, nem pedig a csapata dolgozik. Mivel vezetőként a többiek felnéznek rád, gyakran Te vagy az első, akikhez fordulnak a gondjaikkal. Emlékeztesd őket arra, amit itt is tanultál: ezek nem gondok, hanem megoldandó feladatok. És ami még fontosabb: együtt oldjátok meg.

Köszönjük, hogy olvastál! Fejlődjünk együtt napról napra! Az üzleti könyvek itt találhatók.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog