Tájékoztatunk, hogy a honlapunkon a felhasználói élményed fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmazunk. A www.pongor-uzleti-konyvek.hu oldal használatával a tájékoztatásunkat tudomásul veszed, minden részletet megismerhetsz az adatvédelmi tájékoztatónkban. Rendben!
Termékek Menü

Csak egy percet adj!

Csak egy percet adj!

 

Nem vagyunk egyformák, így tanulni is máshogyan tanulunk. Ki a jobb, ki pedig a bal agyféltekéjét használja domináns mértékben.

Az Egyperces Milliomos könyvsorozat két részből áll, az egyik a „Felvilágosult út a gazdagsághoz”, a másik „Egyperces gyakorlati praktikák a pénzügyi függetlenséghez” alcímre hallgat. Míg az első a jobb agyféltekére támaszkodva tanít, addig a másik a logikus gondolkodásra alapoz a módszertan megismertetését illetően.

Michelle története korántsem leányálom. Elveszíti párját, adósságai felhalmozódnak, majd férje befolyásos szülei elveszik tőle a gyerekeit is.

Egy pillanat alatt elveszít mindent, ami fontos volt számára. Szinte a nulláról kell mindent újrakezdenie. Már-már reményét veszti, amikor egy nap, a szállodában - ahol pincérnőként dolgozik - , belép az életébe egy nő. Egy nagyon gazdag nő. Egy mentor. Ő segíti Michellet, hogy talpra tudjon állni, kezébe adva egy olyan tudást, amivel képes lesz saját maga irányítani az életét.

Sam napról napra új szokásokat vezet be Michelle életébe, rávilágít azokra a dolgokra, amik abban akadályozzák, hogy sikeres legyen.

„A problémák nem húzzák le az embert,
hanem olyanok, mint a szél.
Nélkülük nem tudsz repülni.
A szél emeli fel a papírsárkányt, de az tartja fenn a levegőben,
hogy valaki kemény kézzel, határozottan fogja, lent a földön.”

Michelle egy „furcsa” fogadást köt apósával: ha sikerül neki előteremtenie egymillió dollárt, akkor visszakapja a gyermekeit.

Az őrült hajsza megkezdődik, hiszen csak 90 napja van erre a szinte lehetetlen küldetésre.

Először megijed a feladattól, hogy mekkora őrültséget csinált, de a remény, hogy visszaszerezheti a gyermekeit, emberfeletti erőt ad neki.

„a félelem leküzdése nagyrészt abból áll,
hogy megteszed azt, amitől félsz”

Mentora javaslatára összeállított egy csapatot magának, akikkel azonnal el is kezdődött a munka. Sam elmagyarázta lépésről lépésre, mik a legfontosabb szempontok az ötletelés során, mesélt a több lábon állásról, az ingatlanügyletekről és megannyi utat vázolt fel, amin el lehet indulni.

„… minden nap keringenek körülöttünk egymillió dolláros ötletek.
Épp ebben a pillanatban is.
Milyen egymillió dolláros ötlet kering most a fejed felett,
amelyre egyszerűen muszáj figyelned?
Abban a pillanatban, hogy eljut a tudatodig,
máris egyperces milliomos vagy,
a többi már csak végrehajtás.”

A csapat még kisebb egységekre bomlott és immár párokban álltak neki a saját ötletük megvalósításának.

Sikerek és kudarcok, na meg rengeteg tanulás és fejlődés szegélyezték azt a 90 napot, amennyi idejük jutott merész terveik megvalósítására.

 

Mi történt az utolsó percekben?

Milyen ötleteket valósítottak meg és mennyi bevételre tettek szert?

Mennyi minden tanultak és milyen változáson mentek keresztül? Milyen új szokásokat vettek fel?

Végül Michelle vissza tudta-e szerezni a gyermekeit?

 

Nem árulom el, de pont ezért érdemes elolvasni a könyvet!

Michelle történetén keresztül egy másik megvilágításba kerül a „lehetetlen”, a „milliomos attitűd” és egyáltalán a „változás képessége”.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog