Tájékoztatunk, hogy a honlapunkon a felhasználói élményed fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmazunk. A www.pongor-uzleti-konyvek.hu oldal használatával a tájékoztatásunkat tudomásul veszed, minden részletet megismerhetsz az adatvédelmi tájékoztatónkban. Rendben!
Termékek Menü

A legegyszerűbb titok a legnagyobb titok

A legegyszerűbb titok a legnagyobb titok

 

 

Earl Nightingale 12 évesen kezdte kutatni a siker titkát. A választ arra a sokakban felmerülő kérdésre, mitől lesznek egyesek gazdagok, és mások miért ragadnak bele a szegénységbe. Mi a sikeres emberek titka, mit tudnak ők, amit a többiek nem?

Sokéves kutatás után megtette A legnagyobb felfedezést, ami egy tiszta, egyetemes igazsághoz vezetett. A siker és a gazdagság titka egyszerű, olyasmi kell hozzá, ami mindenkinek megvan, amire mindenki képes. Ugyanakkor épp ezért nehéz is: olyasmit igényel az emberektől, amire nehezen szánják rá magukat. Változást.

Hogy mi volt ez a felfedezés?

„Azzá válunk, amire legtöbbet gondolunk”.

Ez Earl Nightingale legismertebb mondása, egy olyan bölcsesség, ami a világirodalom számos inspiráló művében megjelenik valamilyen formában. Nem többet, de nem is kevesebbet állít, mint hogy gazdagságunk kulcsa ott van a kezünkben – pontosabban a fejünkben.

Egyfelől egyszerűnek hangzik, hiszen eszerint elég elképzelni, hogy sikeres vagy, és úgy is lesz – sima ügy, igaz? A gyerekkortól kódolt gondolatokat, sémákat viszont nehéz levetkőzni, gyökeresen meg kell változtatni a lehetőségeidről alkotott képet. Komoly elhatározást és folyamatos munkát igényel.

Nightingale a való életből vett példák sorával mutatja be, hogyan korlátoznak le a saját gondolataid, a nem elég ambiciózus céljaid. Szókimondó és szinte szigorú, de a könyv végére garantáltan meggyőz arról, hogy kellő elszántsággal bármire képes vagy! Kezedbe ad egy új, határtalan képességet, amivel megvalósíthatod az akár gyerekkorod óta dédelgetett álmokat. Neked csak használnod kell.

Nemcsak felsorolja azokat a technikákat és elveket, amikről már biztosan hallottál, ha az önfejlesztés útjára léptél: a pozitív gondolkodást, a kitartás fontosságát, az igen-attitűdöt, a határozott célkitűzés és a szolgálatkészség szükségességét.

Konkrét, valós példákat hoz a hatékonyságuk bizonyítására, méghozzá rengeteget. Ez teszi igazán szórakoztatóvá és könnyen emészthetővé a könyvet. Hirtelen kézzel foghatóvá válik a példaképként kezelt nagy márkák sikerének titka. Elhiszed, hogy te is meg tudod csinálni, ezért sikerülni is fog.

Az első kiadás több, mint 30 éves, mégis, ma is tökéletesen aktuális a benne fellelhető tudás. Nem egy üzleti tervet kapsz az aktuális trendek alapján, amit a piac változásával kidobhatsz a kukába. Egy új gondolkodásmódot ad, egy másfajta észjárásra tanít, amit életed végéig bármilyen helyzetben alkalmazhatsz az üzleti és magánéletedben egyaránt.

Nehéz eldönteni, hogy egyszerre végigolvasd a könyvet, és megtudd a felfedezés minden titkát, vagy félretedd, és azonnal nekiláss a megvalósításnak. Mindenesetre biztos, hogy gyakran előkerül majd a polcról, mert minden fejezet, minden esettanulmány segít átlendülni egy-egy útközben felmerülő nehézségen. Ha elbizonytalanodsz, olvass el néhány oldalt, és visszavezet majd a helyes útra!

Kosárba teszem

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog